Mijn website laten maken

Voor mijn schildersbedrijf wilde ik een tijd geleden een nieuwe website laten maken. Deze is inmiddels in de lucht en bevalt uitstekend. Voor andere mensen die twijfelen of ze een nieuwe website laten maken heb ik mijn ervaringen op papier gezet.

Ik had al een keer een website laten maken door een goede kennis van mij, student aan het HBO, maar deze viel tegen een beetje tegen. Ik kon zien dat klanten die op de site kwamen eigenlijk snel alweer vertrokken, voordat deze überhaupt contact met mij hadden opgenomen. Deze keer wilde ik het dus wat professioneler aanpakken. Ik stelde een aantal eisen aan mijn website:

De nieuwe website moest op meerdere elektronische apparaten bekeken kunnen worden. Mijn oude site had het probleem dat bepaalde stukken van het menu wegvielen als ik hem bekeek op mijn IPhone 5. Dit was vervelend omdat het geen helder beeld gaf van hoe de site precies in elkaar zat. Ik had de website laten maken voor de opkomst van moderne technologie. Er vielen dan ook bijvoorbeeld stukken tekst weg uit het scherm, iets wat vervelend was wanneer ik bijvoorbeeld mijn prijzen uit moest liggen aan de klant. Het grootste probleem was dat er eigenlijk geen offerte kon worden aangevraagd op een telefoon. Gedeeltes van het formulier konden niet goed worden ingevuld, wat er voor zorgde dat veel klanten gewoon afhaakten. Hiernaast moesten de pagina’s lekker snel laden. Ik vind zelf niks vervelender dan te moeten wachten voordat bijvoorbeeld een plaatje geladen is. Ik had eerst een website laten maken waar heel veel plaatjes opstonden. Deze voegde eigenlijk niks toe maar zorgde er wel voor dat de pagina’s niet snel naar voren kwamen. De nieuwe site moest daarom lekker snel zijn en goed aanvoelen, zonder al te veel poespas. Een klacht die ik eerder van klanten wel kreeg was dat ze echt moesten zoeken naar mijn gegevens. Als ze bijvoorbeeld op zoek gingen naar het adres van mijn bedrijf konden ze dit maar moeilijk vinden. Een website laten maken waar mijn contactgegevens prominent in beeld stonden leek mij daarom geen overbodige luxe. Tot slot miste de vorige editie die interactie met de klant. Ik wilde bijvoorbeeld een leuk gastenboek of een connectie met Facebook maar dit kon niet meer worden toegevoegd. Redenen genoeg dus om een nieuwe website te laten maken.

Een degelijke website laten maken 

Naast mijn eigen eisen moest ik er natuurlijk ook voor zorgen dat de website eenvoudig te vinden was. Het belangrijkste hiervoor is een hoge notering in Google. Deze notering is gebaseerd op een heleboel verschillende factoren. Ik heb mij laten adviseren door Webton, een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van webdesign en heb dit bedrijf mijn nieuwe website laten maken. Zij kwamen met een aantal andere tips waardoor mijn webpagina snel gevonden zou worden. Ik moest zorgen voor tekst van goede kwaliteit en zonder al te veel spelfouten. Omdat ik zelf nog wel eens een spelfoutje maak heb ik daarom de teksten op mijn nieuwe website laten maken door een ander bedrijf. Ik heb zelf aangegeven waar het over moest gaan en zij hebben vervolgens die teksten ingevuld. Ook die titelkoppen waren cruciaal. Waren deze te lang, dan werd de hele pagina negatief beoordeeld. Ik heb dus een aantal dagen lopen puzzelen om de beste koppen te verzinnen. Het bedrijf heeft me hiervoor uitstekend bijgestaan. Wat ik ook erg handig vond was dat ik zelf kon bepalen hoeveel pagina’s ik wilde. Ik kon een website laten maken met 5 pagina’s, maar ook met 50 pagina’s. Daarnaast kon ik aangeven of ik de site in meerdere talen beschikbaar wilde stellen. Omdat ik niet alleen bij Nederlanders thuiskom wanneer ik een schilderklus doe besloot ik om zowel Nederlands als Engels aan te bieden. Wat ik ook erg fijn vond was dat ik de garantie kreeg dat de site elke dag een back-up zou krijgen. De site zou dus altijd actueel zijn en mocht er iets misgaan, dan kon ik dit direct oplossen door de pagina’s van de dag ervoor te laden. Een website laten maken voelde eigenlijk heel rustgevend. Er kon eigenlijk helemaal niks mis gaan! De website die ik nu heb voldoet aan al mijn eisen en staat bovendien op een goede positie in Google. Er zijn zelfs klanten geweest die me hebben verteld dat ze snel even een schilder moesten hebben en dat ik bovenaan stond, ideaal!

Maak snel een afspraak

Ik ben erg blij dat ik besloten heb om Webton mijn website te laten maken. Op hun site http://www.webton.nl/ vind je nog veel meer informatie en krijg je ook een beter beeld van het kostenplaatje. Afhankelijk van je wensen zijn verschillende pakketten mogelijk. Er is een contactformulier op de site te vinden waar je snel een vraag kan stellen aan een van de medewerkers. Ik ben in het hele proces uitstekend te woord gestaan en ik wist eigenlijk altijd wat er met de site zou gebeuren. Ik merk dat door de nieuwe site het aantal klanten is toegenomen. Niet alleen direct, maar ook indirect. Nieuwe klanten vertellen andere mensen over mijn werk en over de goede site. Wacht dus niet langer en neem vandaag nog een kijkje bij dit bedrijf. Een professionele website laten maken is één van de slimste dingen die ik de afgelopen jaren heb laten ondernemen!